Coques escaldades
- 3 Quilos de farina.
- 1 Litre d’oli (jo li poso 900 grams).
- 1 quilo (jo li poso 100 grams mes) de sucre.
- 1/2 litre de anís sec.
- 1 quilo de taronges (el suc).
- 30 grams de matalauva bullida (anís en gra).
- Llevat, tipus royal.
- 1/2 quilo d’ametlles mòltes.
- Pinyons al gust.
Fregirem l’oli amb una pela de taronja, quan la pela es daura, és el seu punt. En un atuell que aguanti la calor, es posa la farina amb el llevat, el sucre, l’ametlla, els pinyons, el suc de taronja, la matalauva bullida amb una miqueta d’aigua (tres o quatre cullerades),el anís i finalment l’oli que tindrem ja calent, amb cura de no cremar-nos, la podem deixar reposar una mica (amb mitja hora és suficient) i prepararem les safates del forn greixades (jo utilitzo planxes de silicona), pintar-les amb ou i posar-li sucre per damunt, el temps de forn depèn de la grandària de les peces, podeu fer tortitas o rotllos depenent del vostre gust (jo faig unes figuritas petites per guardar-les en una caixa de llauna, estil galletitas, per al cafè) són un bon recurs perquè aguanten molt bé i sempre són ben rebudes.